söndag 12 mars 2017

Prinsessrulltårta

Hipp, hipp, hurra för mig idag! Idag är det min födelsedag och då bjuder jag på den här tårtan.


Prinsessrulltårta


Botten

3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker mycket pösigt, 5 minuter med elvisp.
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner det i smeten.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna, 30x40 cm.
Grädda i 250-275 grader i ca 5 minuter.

Låt svalna lite.
Vänd den upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra bort pappret. 
Låt svalna helt.


Fyllning

2 dl marsankräm (2 dl mjölk vispas ihop med 5 msk marsanpulver)
hallonsylt

Bred fyllningen över den avsvalnade rulltårtan. 
Rulla ihop.


Spackling

Täck tårtan med 2 dl vispad grädde.


Garnering

400-500 g marsipan

Kavla ut marsipanen.
Lägg den på tårtan och skär bort det överflödiga.

Av den marsipan som blir över kan man göra rosor.

Pudra över lite florsocker innan du sätter dit rosor och blad.












2 kommentarer: