Havreformar med rabarberkompott
16 st
200 g smör
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
4 msk strösocker
4 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rabarberkompott
Rabarberkompott:
ca 200 g rabarber i småbitar
1-1½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk malen kardemumma
Lägg allt i en kastrull.
Koka allt tills rabarberna trasas sönder, några minuter.
Blanda ihop ett par matskedar vatten med lite potatismjöl och rör ner detta i kastrullen.
Rör hela tiden tills du får önskad konsistens.
Låt kallna.
Havreformar:
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner resten av ingredienserna.
Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Klicka ut smeten i formarna.
Grädda kakorna i 200 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut dem ur ugnen och tryck direkt till i mitten av kakan så att en fördjupning bildas.
Jag använde en medicinkopp från Apoteket. Blev lagom stor fördjupning.
Låt kakorna svalna lite grann och skeda sedan i rabarberkompotten.
ca 200 g rabarber i småbitar
1-1½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk malen kardemumma
Lägg allt i en kastrull.
Koka allt tills rabarberna trasas sönder, några minuter.
Blanda ihop ett par matskedar vatten med lite potatismjöl och rör ner detta i kastrullen.
Rör hela tiden tills du får önskad konsistens.
Låt kallna.
Havreformar:
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner resten av ingredienserna.
Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Klicka ut smeten i formarna.
Grädda kakorna i 200 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut dem ur ugnen och tryck direkt till i mitten av kakan så att en fördjupning bildas.
Jag använde en medicinkopp från Apoteket. Blev lagom stor fördjupning.
Låt kakorna svalna lite grann och skeda sedan i rabarberkompotten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar