fredag 11 februari 2022

Kladdkakecookies

 

ca 20 st


100 g mörk choklad

100 g smör

1 dl strösocker

1 dl ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

2½ dl vetemjöl

½ dl kakao

2 ägg

flingsalt


Hacka chokladen.

Smält smöret i en kastrull.

Dra bort kastrullen från värmen.

Lägg i chokladen och rör tills den har smält ihop med smöret.

Tillsätt alla andra ingredienser utom flingsaltet.

Rör till en jämn smet.

Ställ smeten i kylskåpet i ca 45 minuter så att den stelnar lite.

Klicka ut ca 20 kakor på bakplåtspappersklädda plåtar. 9 kakor på varje plåt är lagom för de flyter ut mycket.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 8-12 minuter.

Strö över flingsalt.

Låt svalna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar