Bountykladdkaka
Kladdkaka
150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter.
Låt kakan svalna.
Kokoskräm
½ burk kondenserad mjölk (ca 200 g)
½ påse kokos (100 g)
Blanda ihop och bred över den svalnade kakan.
Av den andra halvan kondenserad mjölk kan man göra supergoda Bountybollar. Se inlägg 26/12-2016.
Ganache
100 g mörk choklad
0,75 dl vispgädde
Smält chokladen och rör i grädden.
Rör ihop till en kräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar