Vit chokladpannacotta med hallonspegel
5 st
Pannacotta
3 dl vispgrädde
3 msk mjölk
1½ tsk vaniljsocker
1½ gelatinblad
150 g vit choklad
Finhacka chokladen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker.
Tag av från värmen och smält ner chokladen i grädden.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Rör sist i gelatinbladen.
Det blir 4½ dl klar pannacotta.
Häll upp i glas/skålar.
Låt stå i kyl i minst 4 timmar.
Hallonspegel
250 g hallon
0,5 dl florsocker
0,75 dl gelésocker multi
Koka upp hallon och florsocker i en kastrull.
Sila bort hallonkärnorna.
Ca 1 dl hallonkräm blir kvar.
Lägg krämen i kastrullen.
Tillsätt gelésockret och koka ½-1 minut.
Låt svalna lite grann.
Rör emellanåt så att det inte blir klumpar.
Skeda över hallonkrämen över pannacottan som stått i kylen i några timmar.
In i kylen igen.
Smält valfri choklad och gjut egna praliner att garnera med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar