20 st
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
6½ dl rågsikt
2 dl grahammjöl
3 dl Manitoba cream eller vetemjöl
Smält smöret i en kastrull.
Häll i mjölken. Värm till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke eller assistent.
Häll över smör/mjölkblandningen.
Tillsätt honung, salt, linfrön, solroskärnor.
Fortsätt med mjölet, lite i taget,
Knåda eller kör degen i assistenten i ca 10 minuter.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
Baka ut 20 frallor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa i 30 minuter.
Grädda i 250 grader i ca 7 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar