Kladdkaka är gott. Pannacotta är gott. Tillsammans är det fantastiskt.
10 bitar
Kladdkaka
150 g smör
10 bitar
Kladdkaka
150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter.
Låt kakan svalna.
Låt gärna kakan stå i kylen över natten så går den lättare att skära i bitar trots att den är så där härligt kladdig.
Daimpannacotta
3 dl vispgrädde
2 st dubbeldaim
1½ gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Hacka daimen i små bitar.
Koka upp grädden, tag av från värmen och smält ner daimen.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem i grädden.
Häll pannacottan över den avsvalnade kakan.
Låt stelna i kylskåper i minst 4 timmar.
Skär kakan i bitar.
Spritsa på lite vispad grädde och servera t ex med physalis.
Låt gärna kakan stå i kylen över natten så går den lättare att skära i bitar trots att den är så där härligt kladdig.
Daimpannacotta
2 st dubbeldaim
1½ gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Hacka daimen i små bitar.
Koka upp grädden, tag av från värmen och smält ner daimen.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem i grädden.
Häll pannacottan över den avsvalnade kakan.
Låt stelna i kylskåper i minst 4 timmar.
Skär kakan i bitar.
Spritsa på lite vispad grädde och servera t ex med physalis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar