1 röd paprika
ca 600 g kycklingfilé
2 krm salt
2 krm svartpeppar
2-3 vitlöksklyftor
½ lime (saften)
1½ msk kinesisk soja
2 tsk honung
½-1 tsk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
200 g sockerärtor eller haricot verts
½ msk vetemjöl
200 ml kokosmjölk
Skala och skär morötterna i tunna slantar.
Strimla paprikan.
Bryn kycklingen och grönsakerna i olja i en rymlig stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Koka en förpackning glas- eller äggnudlar enligt anvisningar på förpackningen.
Pressa ner vitlöken och juice från en halv lime i stekpannan.
Tillsätt kinesisk soja, honung, ingefära och sambal oelek.
Till sätt sockerärtor eller haricot verts.
Pudra över vetemjöl och häll på kokosmjölken.
Låt puttra ihop 2-3 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar