Kladdkaka
150 g smält smör
3 ägg
1½ dl strösocker
1 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
½ msk vaniljsocker
1 krm salt
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 krm malen ingefära
120 g finrivna morötter
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt morötter, smör och ägg.
Blanda ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smörad och bröad springform, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 17 minuter.
Frosting
150 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
Vispa smöret med elvisp några minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop till en jämn smet.
Bred ut eller spritsa ut frostingen på kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar