Den här tårtan är gjord av morotskaka med 1/3 av glasyren som fyllning och 2/3 ovanpå tårtan.
Kakan
4 ägg
Kakan
4 ägg
2,25 dl rapsolja
6 dl finrivna morötter
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk salt
1 tsk salt
Vispa ägg, olja och morötter med elvisp i 5 minuter.
(Täck gärna över bunken med något för det stänker mycket.)
(Täck gärna över bunken med något för det stänker mycket.)
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
Häll upp i en smord och bröad springform.
Grädda i 175 grader i 60-70 minuter.
Medan kakan svalnar så gör man glasyren.
Glasyr
100 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl florsocker
Spara lite av glasyren och färga den med lite blå pastafärg (eller karamellfärg) till de spritsade topparna.
Spara lite av glasyren och färga den med lite blå pastafärg (eller karamellfärg) till de spritsade topparna.
Vispa smöret med elvisp i några minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop till en jämn smet.
Jag delar kakan på mitten och lägger 1/3 av glasyren där.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar