5 personer
200-250 g bladspenat
ca 7 hg laxfilé
1 burk kräftstjärtar i dill-lake
5 dl vispgrädde
2 fiskbuljongtärningar
dill
1 burk röd stenbitsrom
2 msk maizena
Lägg spenaten i botten på en form.
Dela laxfiléerna i bitar, ca 3 cm, och lägg över spenaten.
Häll av spadet till kräftstjärtarna och lägg sedan kräftstjärtarna över laxen.
Häll grädden i en bunke.
Smula sönder buljongtärningarna i grädden.
Tillsätt dill, stenbitsrom och maizena och vispa ihop allt till en sås.
Häll såsen över laxen.
Sätt in formen i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Servera med risoni och en god sallad.
Lägg spenaten i botten på en form. Dela laxfiléerna i bitar, ca 3 cm, och lägg över spenaten.
Häll av spadet till kräftstjärtarna och lägg sedan kräftstjärtarna över laxen.
|
Häll såsen över laxen. |
Klar att äta. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar