söndag 4 augusti 2019

Havretoscamums


35 bitar

Kaka

225 g smör
4 ägg
4,5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
7 dl + 2 msk vetemjöl
3,5 tsk bakpulver
2,25 dl mjölk

Smält smöret. Låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt, ca 5 minuter med elvisp.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
Tillsätt smör och mjölk.
Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna (eller klädd med bakplåtspapper), 30 x 40 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Känn med sticka så att den är klar. Stickan ska vara torr.

Under tiden som kakan är i ugnen gör man toscaglasyren.

Tocsaglasyr


200 g smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 dl havregryn

Låt smeten sjuda i en kastrull.
Bred den sedan på botten direkt när du tar ut den från ugnen.
Låt sedan hela kakan gräddas ytterligare 5-10 minuter.

Låt svalna och skär sedan i rutor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar