100 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
4 msk kakao
Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna och rör om.
Häll i det smälta smöret och äggen. Rör om ordentligt.
Häll smeten i formar som står i en muffinsplåt.
Grädda i mitten på ugnen i 8-10 minuter.
Salt kolatopping
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
0,5 burk karamelliserad mjölk
0,25 tsk flingsalt
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden.
Dra av från värmen och lägg i den karamelliserade mjölken och saltet.
Vispa tills det är slätt.
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg ner det i kolablandningen.
Ställ kallt tills det har stelnat, gärna över natten.
Vispa upp det med elvisp.
Spritsa över muffinsen.
Salt kolatopping
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
0,5 burk karamelliserad mjölk
0,25 tsk flingsalt
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden.
Dra av från värmen och lägg i den karamelliserade mjölken och saltet.
Vispa tills det är slätt.
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg ner det i kolablandningen.
Ställ kallt tills det har stelnat, gärna över natten.
Vispa upp det med elvisp.
Spritsa över muffinsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar