18 bitar
Kaka
2 ägg
150 g strösocker
2 tsk vaniljsocker
25 g smör
1 dl mjölk
125 g vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Vispa ägg och socker med elvisp ca 5 minuter.
Smält smöret och blanda med mjölken till det är fingervarmt.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggblandningen växelvis med mjölken och smöret.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, 20x20 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.
Under tiden kakan är i ugnen gör man kokostoppingen.
Kokostopping
100 g smör
150 g kokosflingor
150 g brunt farinsocker
50 g strösocker
½ dl mjölk
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt smälta samman.
Koka upp under omrörning. Låt sjuda några minuter.
När du tar ut kakan så brer du försiktigt ut kokostoppingen över kakan och ställer tillbaka den i ugnen.
Grädda ytterligare ca 5 minuter tills kakan har fått lite färg.
Låt svalna och skär sedan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar