ca 12 bitar
(tid ca 45 minuter + ca 2 timmar i kylen)
Botten
65 g smör
12 digestivekex
1 tsk snabbkaffepulver
3 msk strösocker
Smält smöret och mixa med övriga ingredienser i en matberedare.
Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter.
Ställ kallt.
Fyllning
4 gelatinblad
200 g mörk choklad (Jag använder Marabou.)
2 ägg
200 g rumsvarm philadelphiaost
0,75 dl strösocker
50 g hackad choklad
2,5 dl vispgrädde
3 msk strösocker
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Smält 200 g choklad och låt svalna.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med 2 msk vatten.
Dela äggen i gulor och vitor.
Rör ihop äggulor, philadelphiaost och 0,75 dl strösocker.
Tillsätt gelatinlösningen, den smälta chokladen och den hackade chokladen.
Vispa grädden.
Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt 3 msk strösocker och vispa lite till.
Vänd försiktigt ner grädden i chokladsmeten.
Vänd försiktigt ner äggviteskummet i chokladsmeten. Man vill behålla fluffet så vispa inte!
Häll smeten över digestivebotten.
Täck med folie och sätt in i kylskåp för att stelna, minst 2 timmar.
Garnering
frystorkade hallon
Garnera med det du tycker om, t ex :
- jordgubbar och chokladdekorationer
- spritsad grädde och bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar