onsdag 30 oktober 2019

Saffransbiscotti med choklad


100 g smör
1 kuvert saffran
1½ dl strösocker
3 ägg
6 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g hackad mandel
50 g hackad mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Blanda i saffran och låt svalna lite.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Rör ner äggen i smöret och därefter de torra ingredienserna.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i 3 delar.
Rulla ut varje del till rullar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut dem och sänk samtidigt temperaturen i ugnen till 100 grader.
Skär längderna i sneda bitar som du låter ligga kvar på plåten. Försök gärna att sära lite på bitarna.
Ställ tillbaka in i ugnen i ytterligare 20 minuter.
Stäng av värmen och låt biscottin stå kvar och torka på eftervärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar