150 g smör
2½ dl strösocker
1½ dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Smält smöret och låt svalna lite.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Tillsätt smöret och blanda ihop.
Tillsätt äggen och rör ihop till en smet.
Häll smeten i en smörad och bröad springform, 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna.
200 g mjölkchoklad
0,75 dl vispgrädde
Bryt chokladen i bitar.
Koka upp grädden i en kastrull.
Dra av värmen och lägg i chokladen.
Rör till en slät kräm.
Låt svalna. Den kommer att tjockna lite.
Bred chokladganachen över kladdkakan.
Garnera med lite kokos.
Låt stå så att chokladen stelnar ytterligare. Ska bli krämigt men man ska ändå kunna skära snygga bitar utan att det rinner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar