lördag 16 november 2019

Saffranscupcakes med vit chokladfrosting


12 st

Saffransmuffins

2 ägg
1½ dl strösocker
1 paket saffran (½ g)
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
100 g smält smör
1½ dl mjölk

Vispa ägg, socker och saffran fluffigt med elvisp, ca 5 minuter.
Sikta ner mjöl och bakpulver.
Tillsätt smöret och mjölken.
Vispa snabbt ihop till en slät smet.
Häll upp i muffinsformar. Använd gärna muffinsplåt så håller de formen bättre.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 12-15 minuter.


Vit chokladfrosting

100 g vit choklad
35 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
100 g philadelphiaost

Smält chokladen. Låt svalna lite.

Vispa ihop allt utom chokladen till en slät massa.

Tillsätt den smälta chokladen och vispa ihop allt.

Låt stå i kylen en stund.

Spritsa över de avsvalnade muffinsen.


Före gräddning.

Efter gräddning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar