tisdag 19 november 2019

Kladdkaka med vit chokladfrosting

Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.


Vit chokladfrosting

100 g vit choklad
35 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
100 g philadelphiaost

Smält chokladen. Låt svalna lite.
Vispa ihop alla ingredienser till en slät fluffig massa.
Spritsa över kladdkakan.
Jag använde Wiltons tyll nr 104 när jag spritsade på kladdkakan och Wiltons tyll nr 6B till dekorationen på fatet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar