Den här mastiga och otroligt goda cheesecaken gör man med fördel dagen innan den ska avnjutas.
Kladdkakebotten
150 g smör
3 ägg
1½ dl strösocker
1 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form (med kokos), ca 24 cm i diameter.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form (med kokos), ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.
Cheesecakefyllning
4 gelatinblad
150 g mörk choklad
400 g philadelphiaost naturell
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna lite.
Vispa ihop philadelphiaost och socker med elvisp några minuter.
Tillsätt grädden och fortsätt vispa till en krämig konsistens.
Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en kastrull.
Lägg i gelatinet i gräddblandningen och vispa ihop allt.
Tillsätt sist den smälta chokladen.
Vispa ihop allt och häll det sedan över den avsvalnade kladdkakan.
Ställ i kylen ett par timmar innan ganachen hälls på.
Chokladganache
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
Häll grädden i en kastrull.
Koka upp.
Grovhacka chokladen.
Dra av grädden från värmen och lägg i chokladen.
Rör tills du har en slät kräm.
Låt svalna helt i rumstemperatur innan du häller den på cheesecaken.
Dekoration
valfri frukt, idag valde jag kiwi och vindruvor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar