5 st
1 rulle smördeg, 250 g
1 ägg
pärlsocker
1,25 dl mjölk
3-3½ msk marsanpulver
1 dl vispgrädde
15 hallon
citronmeliss att dekorera med om man vill
Dela smördegen i 10 rektanglar (5 x 2 st).
Vispa upp ägget och pensla kanterna på de bitar som inte har hål i sig.
Lägg bitarna med hål i ovanpå de penslade bitarna.
Pensla ovanpå alltihop.
Nyp ihop kanterna runt om med en gaffel.
Strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Låt svalna helt.
Vispa ihop mjölk och marsanpulver. Låt svälla ett par minuter.
Lägg vaniljkrämen i hålet på smördegen.
Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick ovanpå vaniljkrämen.
Dekorera med hallon och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar