Biffar
2 förpackningar kokta kikärtor (á 380 g)
1 gul lök
2 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
½ tsk malen svartpeppar
½ dl solros- eller pumpakärnor
smör och olja till stekning
Skölj kikärtorna tills det slutar att skumma.
Skala och grovhacka löken.
Lägg alla ingredienser utom solroskärnorna i en bunke. Mixa ihop allt med en stavmixer.
Lägg i solroskärnorna och rör om med en sked.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna.
Klicka ut biffar och stek några minuter på varje sida.
Jag serverade biffarna tillsammans med matvete, tomatsallad och fetaostkräm.
Koka matvetet enligt anvisningar på förpackningen.
Tomatsallad
tomater i bitar
rödlök i tunna bitar
persilja
flingsalt
svartpeppar
olivolja
rödvinsvinäger
Fetaostkräm
2 dl creme fraiche
150 g fetaost
Smula ner fetaosten i creme fraichen och rör om.
Receptet på biffarna kommer från Fredrik Nylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar