ca 32 bitar
Rulltårtebotten
Gör 3 stycken bottnar. Receptet ger 1 botten.
4 ägg
2½ dl strösocker
drygt 1 dl Manitoba cream (eller vanligt vetemjöl)
drygt ½ dl potatismjöl
drygt 1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt, ca 4 -5 minuter med elvisp.
Blanda mjölsorterna och bakpulvret och häll det i äggsmeten.
Vispa försiktigt ihop.
Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter.
Låt svalna.
Vänd sedan kakan upp och ner på ett sockrat (½-1 msk socker) bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret som sitter fast på kakan.
Fyllning 1
marsankräm (5 dl mjölk + 12½ msk marsanpulver)
2½ dl vispad grädde
Fyllning 2
ca 3 liter mosade jordgubbar ( ca 1,5 kg)
2½ dl vispad grädde
Jag mosar jordgubbarna med en gaffel och silar sedan bort lite av saften så att inte tårtan blir alltför blöt.
Spackling
5 dl vispad grädde
Dekoration
6 dl vispad grädde som spritsas ut (3 dl gul och 3 dl blå, färgas med pastafärg)
2-3 liter jordgubbar i bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar