måndag 3 oktober 2022

Äppelpaj i portionsformar



20 st 


äpplen

kanel

kardemumma

 



150 g smör

3 dl havregryn

1½ dl strösocker

½ dl ljus sirap

1½ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

2 msk mjölk


Skala äpplen och skär i bitar.
Lägg äppelbitarna i små aluminiumformar..
Strö över kanel och kardemumma.

Smält smöret.
Häll i resten av ingredienserna.
Blanda ihop till en smet.
Fördela smeten över äpplena.

Grädda i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. 

Låt svalna lite. Jag tycker att den är godast om den serveras ljummen.

Servera med vaniljsås, grädde eller glass.

Går utmärkt att frysa. Ta upp så många som behövs. Lägg i dem i kall ugn. Sätt ugnen på 150 grader och låt pajerna vara inne i ca 10-15 minuter så blir de som nygjorda.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar