söndag 16 oktober 2022

Chokladkaka med saffranstäcke

En glutenfri fantastiskt god kaka.  


Kokostäcke

50 g smör

½ g saffran (1 kuvert)

2 dl strösocker

200 g kokosflingor (1 påse)

2 ägg


Chokladkaka

100 g smör

200 g mörk choklad

2 dl strösocker

4 ägg


Börja med kokostäcket.

Smält smöret i en kastrull.

Dra åt sidan och blanda ner saffranet.

Rör ner resten av ingredienserna och ställ åt sidan medan du gör chokladkakan.


Chokladkakan

Smält smöret i en kastrull.

Grovhacka chokladen eller använd chokladknappar.

Lägg ner chokladen i smöret och rör tills det har smält.

Tillsätt sockret och rör ihop.

Tillsätt sedan äggen, ett i taget.


Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

Häll i chokladsmeten.

Grädda i 200 grader  i 13-15 minuter. Ställ kakan på den andra falsen nedifrån. Kolla så att ytan har stannat.

Ta ut kakan och fördela kokostäcket över chokladkakan.

Grädda ytterligare ca 10-12 minuter tills kokostäcket har fått fin färg.

Låt kallna.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar