En glutenfri fantastiskt god kaka.
Kokostäcke
50 g smör
½ g saffran (1 kuvert)
2 dl strösocker
200 g kokosflingor (1 påse)
2 ägg
Chokladkaka
100 g smör
200 g mörk choklad
2 dl strösocker
4 ägg
Börja med kokostäcket.
Smält smöret i en kastrull.
Dra åt sidan och blanda ner saffranet.
Rör ner resten av ingredienserna och ställ åt sidan medan du gör chokladkakan.
Chokladkakan
Smält smöret i en kastrull.
Grovhacka chokladen eller använd chokladknappar.
Lägg ner chokladen i smöret och rör tills det har smält.
Tillsätt sockret och rör ihop.
Tillsätt sedan äggen, ett i taget.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Häll i chokladsmeten.
Grädda i 200 grader i 13-15 minuter. Ställ kakan på den andra falsen nedifrån. Kolla så att ytan har stannat.
Ta ut kakan och fördela kokostäcket över chokladkakan.
Grädda ytterligare ca 10-12 minuter tills kokostäcket har fått fin färg.
Låt kallna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar