35-42 bitar
Kaka
300 g smör
6 ägg
5 dl strösocker
3 dl mjölk
2 msk kanel
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 tsk nymortlad kardemumma
8 dl vetemjöl
1 krm salt
Smält smöret och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker fluffigt, 5 min med elvisp.
Sikta ihop mjöl och kryddor i en bunke och rör ihop.
Blanda samman allt och vispa ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30 minuter.
Låt svalna.
Glasyr
150 g smör
½ dl mjölk
3 msk kanel
1 msk farinsocker
5 dl florsocker
kokos
Smält smöret.
Häll i övriga ingredienser (utom kokos) och vispa ihop (för hand) till en jämn smet.
Bred glasyren över den avsvalnade kakan.
Strö över kokos.
Skär i rutor när glasyren stelnat.
Receptet kommer från Camilla Hamid. Jag har bara gjort några små ändringar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar