onsdag 16 november 2022

Kanelbullemums

 


35-42 bitar


Kaka

300 g smör

6 ägg

5 dl strösocker

3 dl mjölk

2 msk kanel

1 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

1 tsk nymortlad kardemumma

8 dl vetemjöl

1 krm salt


Smält smöret och låt det svalna lite.

Vispa ägg och socker fluffigt, 5 min med elvisp.

Sikta ihop mjöl och kryddor i en bunke och rör ihop.

Blanda samman allt och vispa ihop till en jämn smet.

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30 minuter.

Låt svalna.


Glasyr

150 g smör

½ dl mjölk

3 msk kanel

1 msk farinsocker

5 dl florsocker

kokos


Smält smöret.

Häll i övriga ingredienser (utom kokos) och vispa ihop (för hand) till en jämn smet.

Bred glasyren över den avsvalnade kakan.

Strö över kokos.


Skär i rutor när glasyren stelnat.






Receptet kommer från Camilla Hamid. Jag har bara gjort några små ändringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar