18 st
Muffins
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg
hallon
hallon
Blanda de torra ingredienserna.
Häll i smält smör och vatten.
Rör ihop med en sked.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i muffinsformar.
Smeten är ganska lös så ställ formarna i en muffinsplåt så att de inte flyter ut.
Lägg några hallon i varje muffins.
Smeten är ganska lös så ställ formarna i en muffinsplåt så att de inte flyter ut.
Lägg några hallon i varje muffins.
Grädda i 175 grader i ca 18 minuter.
Låt svalna.
Låt svalna.
Frosting
Bunke 1
50 g smält smör
100 g färskost ( t ex philadelphiaost)
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
röd pastafärg
Bunke 2
50 g smält smör
100 g färskost ( t ex philadelphiaost)
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
gul pastafärg
Bunke 3
50 g smält smör
100 g färskost ( t ex philadelphiaost)
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
blå pastafärg
Smält smöret. Ja, du läste rätt!
Låt smöret svalna lite.
Vispa ihop ost, socker och lite färg med elvisp bara så att det precis går ihop. Det blir löst och det ska det vara.
Fortsätt att vispa på låg hastighet samtidigt som du häller i det smälta smöret i en tunn stråle.
Nu blir det en tjock, krämig, len och alldeles fantastisk frosting.
Lägg frostingen på en bit plastfolie, se bilden. |
Snurra ihop allt till en korv, se bilden. |
Klipp av ena änden och lägg in korven i en spritspåse. Jag använde Wiltons tyll 1M. Spritsa frostingen på cupcakesen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar