20 st
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk sirap eller honung
1 tsk salt
6 hg rågsikt
1½-2 hg vetemjöl
Smält smöret.
Häll i mjölken. Värm till 35-36 grader.
Smula jästen i en bunke (jag använder assistent).
Häll över mjölk/smörblandningen. Rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt sirap/honung och salt.
Fortsätt med mjölet lite i taget tills det blir en smidig deg som släpper från kanterna.
Knåda i ca 10 minuter.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Forma 20 frallor och lägg på 2 bakplåtspappersklädda plåtar.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 5-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar