Den här kakan är såååå god!
24 bitar
Kakan
250 g rivet äpple (ca 3 äpplen)
4 ägg
3 dl strösocker
240 g vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 tsk nymortlad kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
lite salt
1 dl rapsolja
1 dl naturell yoghurt
Skala och riv äpplena.
Vispa ägg och socker ca 5 minuter med elvisp (medelhastighet).
Tillsätt olja och yoghurt. Sikta sedan med resten av de torra ingredienserna.
Sist har man i äpplena. Vispa ihop.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 25 x 30 cm. Knyckla ihop pappret först och forma det sedan i formen.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 175 grader i ca 35 minuter. Känn med en sticka. Den ska vara torr.
Låt kakan kallna.
Frosting
150 g smält smör
300 g färskost ( t ex philadelphiaost)
2 msk vaniljsocker
4,5 dl florsocker
Smält smöret. Ja, du läste rätt!
Låt smöret svalna lite.
Vispa ihop ost och socker med elvisp bara så att det precis går ihop. Det blir löst och det ska det vara.
Fortsätt att vispa på låg hastighet samtidigt som du häller i det smälta smöret i en tunn stråle.
Nu blir det en tjock, krämig, len och alldeles fantastisk frosting.
Skär kakan i bitar.
Spritsa eller bred ut frostingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar