Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten, se bild nedan.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Skär den runda tårtan till ett hjärta.
Fyllning 1: Vaniljkräm och grädde
Vaniljkräm:
2 dl mjölk som vispas ihop med 5 msk marsanpulver
1 dl vispad grädde
Bred ut vaniljkrämen.
Bred därefter vispgrädden ovanpå.
Fyllning 2: jordgubbar och grädde
Fyllning 2: jordgubbar och grädde
500-600 g mosade jordgubbar
1 dl vispad grädde
Mosa jordgubbarna med en gaffel.
Lägg dem i ett durkslag så att den överflödiga jordgubbssaften rinner bort. Om man använder frysta jordgubbar blir det mycket saft och använder man färska blir det bara lite saft.
Fördela jordgubbarna över tårtbotten och lägg den vispade grädden över.
Spackling
2 dl vispgrädde
Täck tårtan runt om med den vispade grädden.
Dekoration
marsipan
30 g mörk choklad
3 dl grädde till spritsat korgmönster runt om
Kavla marsipanen.
Lägg marsipanen ovanpå tårtan men inte på kanterna. Skär bort det överflödiga.
Smält chokladen och häll den i en plastpåse. Klipp ett litet hål i ett hörn och dra några streck med chokladen på marsipanen.
Vispa grädden och spritsa ett korgmönster runt om på sidorna. Använd en korgtyll. HÄR finns film på hur man gör.
Kanten runt om är spritsad med Wiltons tyll 1M.
Rosor och blad är av marsipan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar