10 st
Botten
200 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning/ smörkräm
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
1 dl hallon
Topping
150 g mörk choklad
½ msk matolja
Botten
Riv mandelmassan.
Vispa ihop mandelmassa och äggvita till en slät massa.
Spritsa eller klicka ut 10 st runda små bottnar på en bakplåtpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12-13 minuter.
Låt svalna.
Fyllning
Vispa smöret med elvisp ett par minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en slät massa.
Montering
Vänd på bottnarna och bred på smörkrämen som toppar. Jag använder en vanlig matsked som jag vänder upp och ner.
Ställ i kylen i ca 1 timme.
Topping
Smält den mörka chokladen över vattenbad.
Tillsätt oljan. Rör om.
Ta ut biskvierna från kylen och doppa dem i den mörka chokladen.
Tips: Sätt en tandpetare i botten av biskvierna så går det lätt att doppa dem utan att det blir kladdigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar