24 st
½ g saffran (1 påse)
½ tsk vatten
200 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1½ dl farinsocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
150 g vita chokladknappar
Blanda saffran och vatten i en bunke (för att frigöra smak och färg).
Tillsätt smör och socker i bunken. Vispa fluffigt med elvisp.
Vispa ner ett ägg i taget.
Blanda ner mjöl och bikarbonat.
När man fått ihop en deg knådar man sist in chokladknapparna (spara några att lägga på direkt efter gräddning).
Dela degen i 24 delar.
Rulla bitarna till bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. 12 kakor på varje plåt är lagom eftersom de flyter ut i ugnen.
Grädda i ugnen i 200 grader i 9-10 minuter.
Lägg på de sista chokladknapparna direkt när kakorna kommer ut ur ugnen.
Låt svalna.
Receptet kommer från Fredrik Nylén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar