Kyckling
ca 600 g kycklingfilé
2 tsk japansk soja
1 vitlöksklyfta
1 tsk sesamolja
lite vitpeppar
1½ dl majsstärkelse
olja att steka i
Skär kycklingen i bitar och lägg i en bunke.
Tillsätt soja, vitlök, sesamolja och vitpeppar. Rör om ordentligt.
Tillsätt majsstärkelsen och vänd runt ordentligt så att alla kycklingbitar täcks av stärkelsen.
Häll rikligt med olja (ca 1 cm) i en stekpanna.
Stek kycklingen i omgångar. Den ska bli gyllene och frasig runt om.
Lägg den färdiga kycklingen på hushållspapper för att rinna av.
Sås
3 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk finhackad färsk ingefära
1 nypa chilflakes
2 dl apelsinjuice
2 msk ostronsås
1 msk strösocker
1 msk kycklingbuljong
1 msk majsstärkelse
½ dl vatten
Fräs vitlök, ingefära och chiliflakes i lite olja.
Häll i apelsinjuice, ostronsås, socker och buljong och låt koka upp.
Blanda majsstärkelsen och vattnet och häll sedan i det i stekpannan.
Låt såsen koka upp och tjockna lite.
Lägg ner kycklingen i såsen och rör om.
Om man vill kan man strö över lite finskuren salladslök samt sesamfrön innan servering.
Serveras med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar