onsdag 11 december 2024

Kokos- och chokladbiscotti


 

100 g smör

1½ dl strösocker

2 ägg

1 tsk bakpulver

1½ dl kokos

5-5½ dl vetemjöl

100 g mjölkchoklad


Smält smöret i en kastrull.

Rör ner sockret och äggen.

Blanda ner bakpulver, kokos och mjöl. Mängden mjöl beror på äggens storlek.

Hacka chokladen eller använd chokladknappar.

Knåda in chokladen i degen.

Dela degen i 4 bitar.

Rulla varje del till en längd som är ca 30 cm lång.

Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15 minuter.

Låt svalna lite.

Sänk ugnsvärmen till 100 grader.

Skär varje längd i sneda skivor, ca 3 cm breda.

Lägg bitarna med snittytan uppåt.

Sätt tillbaka biscottin i ugnen för att torka i 60-70 minuter. Vänd dem gärna en gång efter halva tiden. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar