24 st
Kaka
150 g smält smör
3 dl strösocker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g blåbär (färska eller frysta)
Vispa ägg och socker pösigt, 5 minuter med elvisp.
Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Tillsätt det smälta smöret.
Rör ihop till en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, 20 x 30 cm.
Häll i smeten.
Strö över blåbären.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter.
Låt kakan svalna helt.
Glasyr
75 g smör
1 dl blåbär
50 g vit choklad
1 msk vaniljsocker
3½ dl florsocker
Dekoration
kokos
Smält smöret tillsammans med blåbären.
Hacka chokladen.
Lägg i chokladen och rör tills den har smält.
Tillsätt vaniljsocker och florsocker och rör ihop till en jämn glasyr.
Bred glasyren över den avsvalnade kakan.
Strö över kokos.
Låt stå tills glasyren har stelnat.
Skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar