Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska kunna vända bunken upp och ner.
Blanda i sockret och vispa ytterligare en stund.
Bred ut marängen till en cirkel på ca 24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter och bred ut marängen där.
Grädda i 135 grader varmluft (eller 150 grader över/undervärme) i 45 minuter.
Låt svalna.
Glass
6 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
4 dubbeldaim + 1 dubbeldaim att strö över
ev hallon av dekorera med
Vispa äggulor och florsocker pösigt, några minuter med elvisp.
Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
Hacka daimen i bitar och vänd ner den i smeten.
Häll glassmeten över marängen.
Strö över den sista daimen och ställ sedan in tårtan i frysen 5 timmar.
Strö eventuellt över lite hallon innan servering.
Hackad daim. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar