1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1½ msk ljus sirap
3,75 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
drygt 1 dl rabarberkräm, se recept nedan
drygt 1 dl rabarberkräm, se recept nedan
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Jag använder matberedare.
Rulla till 2 längder och lägg på plåten. Platta till lite.
Gör som ett långt dike med ett finger.
Där lägger man rabarberkräm.
Gör som ett långt dike med ett finger.
Där lägger man rabarberkräm.
Grädda i ugnen i ca 15-18 minuter.
Låt svalna lite grann innan du skär kakan i snittar.
Får dock inte kallna helt.
Rabarberkräm:
ca 200 g rabarber i småbitar
1-1½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk malen kardemumma
Lägg allt i en kastrull.
Koka allt tills rabarberna trasas sönder, några minuter.
Blanda ihop ett par matskedar vatten med lite potatismjöl och rör ner detta i kastrullen.
Rör hela tiden tills du får önskad konsistens.
Låt kallna.
All rabarberkräm går inte åt till kakan. Ät resten till frukost med kall mjölk. Mmmm .....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar