söndag 5 maj 2019

Pinocchiokladdkaka


Kladdkaka

2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ msk vaniljsocker
100 g smält smör
2 ägg

jordgubbsbitar

Rör ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt smöret och äggen.
Rör ihop till en jämn smet.
Häll i en smord och bröad/mjölad form.
Strö över jordgubbarna.













Maräng

2 äggvitor
1 dl strösocker

Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Man ska kunna vända bunken upp och ner.
Tillsätt lite socker i taget och fortsätt att vispa en stund till.
Bred ut marängsmeten över kladdkakesmeten.














Grädda i 175 grader i ca 25-27 minuter. Kakan ska få lite färg.
Låt svalna helt.














Dekoration

3 dl vispgrädde
jordgubbar 

Vispa grädden och spritsa ut den på kakan.
Lägg på jordgubbar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar