2 dl vetemjöl
½ msk vaniljsocker
100 g smält smör
2 ägg
jordgubbsbitar
Rör ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt smöret och äggen.
Rör ihop till en jämn smet.
Häll i en smord och bröad/mjölad form.
Strö över jordgubbarna.
Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Man ska kunna vända bunken upp och ner.
Tillsätt lite socker i taget och fortsätt att vispa en stund till.
Bred ut marängsmeten över kladdkakesmeten.
Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Man ska kunna vända bunken upp och ner.
Tillsätt lite socker i taget och fortsätt att vispa en stund till.
Bred ut marängsmeten över kladdkakesmeten.
Grädda i 175 grader i ca 25-27 minuter. Kakan ska få lite färg.
Låt svalna helt.
Dekoration
3 dl vispgrädde
jordgubbar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar