Kladdkaka
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ dl kokos
lite salt
100 g smält smör
2 ägg
Lägg alla torra ingredienser i en bunke och rör om.
Tillsätt det smälta smöret. Rör om.
Tillsätt äggen. Rör om.
Häll smeten i en smörad och kokosbröad springform, 24 cm i diameter.
Fyllning
3 äpplen
30 g smör
2 msk farinsocker
2 msk kanel
1 tsk kardemumma
Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar.
Lägg äpplebitarna i en stekpanna tillsammans med smör, socker, kanel och kardemumma.
Stek tills äpplena är mjuka och sockret har smält..
Häll äppelblandningen över kladdkakesmeten.
Smuldeg
50 g rumsvarmt smör
1 dl havregryn
0,75 dl vetemjöl
2 tsk strösocker
Nyp ihop alla ingredienser till ett smul.
Fördela smuldegen över äppelblandningen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i 20-25 minuter.
Låt svalna.
Ställ i kylskåp ett par timmar så att den sätter sig.
Servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar