3 ägg
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
3½ dl vetemjöl
100 g smält smör
1 dl mjölk
2 normalstora grovrivna äpplen
florsocker att pudra över den färdiga kakan
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp, ca 5 minuter.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ner dessa i äggfluffet.
Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Rör om.
Tillsätt de rivna äpplena och rör ihop alltsammans.
Häll smeten i en smord och bröad form. Jag bröar med kokos men det går bra med ströbröd eller mjöl också.
Grädda kakan mitt i ugnen i 180 grader i ca 43 minuter.
Låt kakan svalna i formen innan man stjälper upp den.
Pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar