16 st
300 g sockerkaka
60 g rumstempererat smör
½ dl kakao
2 msk kallt kaffe
1 msk arraksarom
ca 200 g marsipan
1 msk arraksarom
ca 200 g marsipan
sockerpärlor
ca 30 g smält choklad att ringla över
På bilderna gjorde jag dubbel sats. 16 st med gul marsipan som grund och 16 st med blå marsipan som grund.
Mixa sockerkakan till kaksmulor.
På bilderna gjorde jag dubbel sats. 16 st med gul marsipan som grund och 16 st med blå marsipan som grund.
Mixa sockerkakan till kaksmulor.
Recept på sockerkaka hittar du HÄR. Halva sockerkakan är ca 300 g.
Lägg allt utom marsipan, sockerpärlor och choklad i en matberedare och kör ihop till en smidig deg. Det funkar att göra för hand också.
Tryck ut kakblandningen i en form ca 16 x 16 cm.
Kavla marsipanen.
Lägg marsipanen ovanpå kakblandningen.
Skär i rutor.
Dekorera med marsipanblommor.
Smält chokladen och ringla över kakorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar