Kaka
200 g smör
200 g mörk choklad (finhackad)
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull.
Lägg ner chokladen så att den smälter.
Rör om och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp.
Sikta ner mjölet i äggvispet.
Tillsätt smör/chokladblandningen och rör ihop allt till en smet.
Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (23 cm i diameter). Smörj kanterna med smör.
Häll smeten i formen.
Grädda på näst nedersta falsen i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt kallna.
Glasyr
1 dl vispgrädde
20 st after eight-plattor
50 g mörk choklad
25 g smör
Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Värm under omrörning tills det blir en slät smet.
Låt svalna en stund så att den tjocknar till lite.
Häll/bred glasyren över kakan.
Låt stå kallt, gärna över natten.
Dekoration
2 dl vispgrädde
gröna marmeladkulor (går att byta ut mot annat som man gillar)
Den lilla chokladbiten, handmade, finnas att köpa på ICA.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar