Till den här desserten är det bra om allt förbereds dagen innan. Den är väldigt mastig så nästa gång ska jag ta lite mindre av allt till varje person än vad som visas på bilderna.
ca 10-12 portioner
Kaka
200 g smör
200 g mörk choklad (finhackad)
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull.
Lägg ner chokladen så att den smälter.
Rör om och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp.
Sikta ner mjölet i äggvispet.
Tillsätt smör/chokladblandningen och rör ihop allt till en smet.
Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en form ca 20 x 20 cm. Smörj kanterna med smör.
Häll smeten i formen.
Grädda på näst nedersta falsen i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt kallna.
Glasyr
1 dl vispgrädde
20 st after eight-plattor
50 g mörk choklad
25 g smör
Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Värm under omrörning tills det blir en slät smet.
Låt svalna en stund så att den tjocknar till lite.
Häll/bred glasyren över kakan.
Låt stå kallt, gärna över natten.
Skär i rutor.
Dekoration:
hallon
Hallonfluff
2 dl vispgrädde
1 gelatinblad
150 g hallon
Mixa hallonen och sila sedan bort kärnorna. Behåll endast hallonsåsen.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Lägg hallonsåsen och grädden i en kastrull.
När det börjar bli varmt kramar man ut vattnet ur gelatinbladet och lägger det i grädden. Rör tills det har smält.
Häll upp i en bunke och låt stå svalt minst 4 timmar (över natten funkar).
Vispa upp hallonfluffet med elvisp.
Chokladfluff
2 dl vispgrädde
100 g choklad
Häll upp i en bunke och låt stå svalt minst 4 timmar (över natten funkar).
Vispa upp chokladfluffet med elvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar