söndag 8 januari 2023

Lyxiga mumsbitar

 

25 st små men mastiga bitar


Kaka 

200 g smör

200 g mörk choklad (finhackad)

3 ägg

2½ dl strösocker

3 dl vetemjöl


Smält smöret i en kastrull.

Lägg ner chokladen så att den smälter. 

Rör om och låt svalna lite.

Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp.

Sikta ner mjölet i äggvispet.

Tillsätt smör/chokladblandningen och rör ihop allt till en smet.

Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en form ca 20 x 20 cm. Smörj kanterna med smör.

Häll smeten i formen.

Grädda på näst nedersta falsen i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Låt kallna.


Glasyr

1 dl vispgrädde

20 st after eight-plattor

50 g mörk choklad

25 g smör


Blanda alla ingredienser i en kastrull. 

Värm under omrörning tills det blir en slät smet.

Låt svalna en stund så att den tjocknar till lite.

Häll/bred glasyren över kakan.

Låt stå kallt, gärna över natten.

Skär i rutor.


Dekoration

1½ dl vispgrädde

silverkulor (med choklad inuti)

ätbart silverglitter







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar