25 st små men mastiga bitar
Kaka
200 g smör
200 g mörk choklad (finhackad)
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull.
Lägg ner chokladen så att den smälter.
Rör om och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp.
Sikta ner mjölet i äggvispet.
Tillsätt smör/chokladblandningen och rör ihop allt till en smet.
Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en form ca 20 x 20 cm. Smörj kanterna med smör.
Häll smeten i formen.
Grädda på näst nedersta falsen i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt kallna.
Glasyr
1 dl vispgrädde
20 st after eight-plattor
50 g mörk choklad
25 g smör
Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Värm under omrörning tills det blir en slät smet.
Låt svalna en stund så att den tjocknar till lite.
Häll/bred glasyren över kakan.
Låt stå kallt, gärna över natten.
Skär i rutor.
Dekoration
1½ dl vispgrädde
silverkulor (med choklad inuti)
ätbart silverglitter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar