4-5 personer
4 kycklingfiléer
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 2-3 cm färsk ingefära
1 msk garam masala
1-2 krm sambal oelek
2 tomater (grovhackade)
2 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk
salt
peppar
Grovhacka lök, vitlök och ingefära.
Stek detta i smör.
Lägg över i en mixer.
Tillsätt garam masala, sambal oelek, tomater och tomatpuré.
Mixa ihop till en smet.
Skär kycklingen i bitar och stek i smör.
När kycklingen är klar så häller man i smeten från mixern samt kokosmjölken.
Låt puttra i några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris, naanbröd och raita, se recept nedan.
Naanbröd
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
2 dl creme fraiche
15 g smör
½ dl vatten
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en deg.
Låt vila under bakduk i ca 15 minuter.
Dela degen i 6 bitar.
Forma varje del till en bulle och platta sedan till den så att den är ca 1 cm tjock.
Stek bröden i en torr stekpanna.
Pensla med vitlökssmör, se recept nedan, med de är varma. Servera direkt.
Vitlökssmör
25 g smör
1 vitlöksklyfta
Pressa ner vitlöksklyftan i det rumsvarma smöret och rör om.
Raita
2 dl creme fraiche
ca 10 cm gurka
1 stor tomat
1 vitlöksklyfta
½ tsk spiskummin
½ tsk salt
Skär gurka och tomat i mindre bitar.
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar