18 st dubbla kakor
Mandelbottnar
300 g mandelmassa
2 äggvitor
Riv mandelmassan i en bunke.
Tillsätt äggvitorna.
Ta elvispen och vispa ihop till en smet.
Spritsa ut små kakor, ca 3-4 cm i diameter, på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 8 minuter.
Kaffe- och mjölkchokladtryffel
150 g mjölkchoklad
0,75 dl vispgrädde
1½ tsk frystorkat kaffe (nescafé)
Finhacka chokladen eller använd chokladknappar.
Koka upp grädde och kaffepulver. Häll detta över chokladen och rör ihop till en slät kräm.
Låt den sätta sig i rumstemperatur.
Dekoration
ca 30 g mörk choklad
strössel
Smält chokladen och spritsa ut ränder på hälften av kakorna.
Strö över lite strössel.
Montering
Spritsa ut en klick kaffekräm på hälften av kakorna (de utan dekoration).
Lägg de andra delarna ovanpå så att det blir dubbla kakor. Den sidan som varit ner mot plåten ska vara mot kaffekrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar