Tårtbotten
Fyllning 1: passionsfruktscurd och grädde
1 dl passionsfruktskärnor, ca 6 stycken frukter
juice och zest från 1 citron
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör
Lägg i alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
Vispa ihop.
Låt koka upp och sjud sedan i 2 minuter. Vispa/rör försiktigt hela tiden.
Dra av från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det har smält.
Låt svalna.
Bred ut curden på den understa botten.
Lägg 1 dl vispad grädde ovanpå curden.
Fyllning 2: hallon och grädde
250-300 g hallon
1 dl vispad grädde
Mosa hallonen med en gaffel och bred ut dem över den andra bottnen.
Bred ut vispad grädden över hallonen.
Lägg på den sista bottnen.
Täcke
2 dl vispad grädde
Dekoration
500 g marsipan (räcker till både att täcka tårtan, rosorna och kaninen)
½ dl vispad grädde med grön pastafärg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar