ca 30 st
Kaka
3 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
2 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
½ dl strösocker
½ msk kanel
1 ägg att pensla med
pärlsocker
Blanda ihop alla ingredienser till kakan.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Det ska bli en rektangel som är ca 3-4 mm tjock.
Blanda ihop socker och kanel till fyllningen.
Strö fyllningen över kakan.
Tryck lite lite lätt så att det fastnar.
Rulla ihop till en tight rulltårta.
Låt rullen vila i kylen i ½-1 timme.
Skär 7-10 mm tjocka skivor och lägg på en bakplåtpappersklädd plåt.
Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12 minuter.
Receptet kommer från Fredrik Nylén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar