lördag 11 maj 2024

Kanelbullekakor

 


ca 30 st


Kaka

3 dl vetemjöl

125 g rumsvarmt smör

2 msk strösocker

2 msk vatten

1 tsk vaniljsocker


Fyllning

½ dl strösocker

½ msk kanel


1 ägg att pensla med

pärlsocker


Blanda ihop alla ingredienser till kakan.

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Det ska bli en rektangel som är ca 3-4 mm tjock.

Blanda ihop socker och kanel till fyllningen.

Strö fyllningen över kakan.

Tryck lite lite lätt så att det fastnar.

Rulla ihop till en tight rulltårta.

Låt rullen vila i kylen i ½-1 timme.

Skär 7-10 mm tjocka skivor och lägg på en bakplåtpappersklädd plåt.

Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12 minuter.



Receptet kommer från Fredrik Nylén.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar