24 st
Före gräddning. |
24 st
Före gräddning. |
9 stora rutor eller 16 lite mindre rutor
Hur du gör din kebabkrydda hittar du HÄR
Skär kycklingen i tärningar, ca 2-3 cm.
Tvätta och skär champinjonerna i bitar.
Stek kycklingen och krydda med kebabkrydda, mängd efter behag. All krydda enligt receptet går inte åt. Spara i en tätslutande burk.
Lägg ner champinjonerna och vitlöken och låt det steka med en stund.
Dra åt sidan och låt svalna lite.
Blanda ner salsa och keso i kycklingblandningen.
Fördela detta på 8 tortillas.
Rulla ihop till rullar och lägg i en ugnsfast form.
Strö eventuellt över lite riven ost.
Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 8 minuter.
Servera med sallad.
Tryck ut degen i formarna. |
Lägg i jordgubbsbitar.
|
Färdiggräddade. |
Lägg på glasyren. |
4 portioner pasta gnocchi
150 g haricots verts / bönor
2 vitlöksklyftor
2 tomater
400 g halloumi
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 tsk persilja
1 tsk basilika
salt
peppar
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
När 4 minuter återstår av koktiden så lägger du i bönorna så att de kokar tillsammans med pastan. Häll av vattnet när det är färdigt.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Grovtärna tomaterna.
Skär halloumin i skivor och stek i olja. Lägg upp på ett fat.
Lägg ner vitlöken och fräs i stekpannan.
Tillsätt vatten, creme fraiche och kryddor.
Vänd ner tomaterna och låt dem bli varma.
Vänd ner pastan och bönorna i såsen.
Lägg upp den krämiga pastan på tallrikar och servera med halloumin.
En riktigt god rosbukett är serverad!
Före gräddning. |
Efter gräddning. |
800 g fisk (torsk och/eller lax)
salt
peppar
½ dl vatten
0,75 dl vitt vin
3 msk hummerfond
lite citronsaft
1 dl creme fraiche
2½ dl grädde
2 tsk tomatpuré
½ dl hackad dill
maizena
räkor
Skär fisken i bitar.
Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
Vispa ihop vatten, vin, fond och citronsaft i en kastrull.
Tillsätt creme fraiche, grädde, tomatpuré och dill.
Låt såsen småkoka i ca 10 minuter.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.
Häll såsen över fisken och gratinera i ugnen i ca 20 minuter, tills fisken är klar.
Strö över räkor.
Servera med ugnsrostade potatis och någon grönsak.
ca 800 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 broccolihuvuden
Marinad
1 msk sesamolja
½ dl kinesisk soja
3 msk rapsolja
2 msk kycklingfond
½ tsk malen ingefära
1 msk röd currypasta
1 msk chilisås
lite svartpeppar
Skär kycklingen, löken och broccolin i bitar.
Rör ihop alla ingredienser till marinaden.
Blanda marinaden med kycklingen, löken och broccolin.
Häll allt i en ugnsfast form.
Sätt in i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter, tills kycklingen är helt klar.
Servera med ris.
10 bitar
Pajskal
1,5 paket Ballerina kladdkaka (kex)
60 g smält smör
Fyllning
330 g choklad (Jag tog hälften mörk choklad och hälften mjölkchoklad.)
1 burk sötad kondenserad mjölk
40 färska hallon
Mixa Ballerinakexen till ett pulver.
Blanda med det smälta smöret.
Tryck ut smulorna i en pajform. Min form var 35 x 11 cm.
Ställ i kylskåp.
Smält chokladen över vattenbad.
Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt så att det blandas.
Häll chokladblandningen över kaksmulorna.
Låt stelna i kylskåp.
Skär i bitar och lägg på hallonen.